Vineri, Gheorghe Mulțescu, antrenorul Astrei Giurgiu a susținut o conferință de presă înaintea meciului de duminică împotriva FCSB-ului. Antrenorul giurgiuvenilor a comentat si cazul jucătorului camerunez Anatole Abang, 21 de ani, suspectat de furt și clonare de carduri

 Abang a fost acuzat că a furat din buzunarele colegilor de la Astra 1.100 de lei și le-a fotocopiat cardurile.

După ce joi au ieșit la iveală dezvăluirile halucinante privind posibilele acțiuni cu iz penal ale jucătorului camerunez, vineri, atacantul Astrei Giurgiu a fost prezent la antrenamentul formației giurgiuvene și va face parte din lot pentru meciul cu FCSB. Bănuit că a furat bani din vestiarul echipei secunde și că ar fi încercat să cloneze cardurile colegilor, Abang este anchetat de Poliție. Fotbalistul ar fi trebuit să apară joi în fața anchetatorilor , dar audierea s-a amânat, din cauza faptului că nu i s-a asigurat un translator de limbă engleză sau franceză.

”Din păcate, nu pot să spun mare lucru despre Abang. Sunt informații pro și contra. Nu mă exprim până ce organele abilitate nu termină investigația. El zice că e înscenare. Deocamdată e prezumția de nevinovăție, dreptul la muncă. S-a întâmplat, dacă s-a întâmplat, la vestiarul de la echipa secundă. Vom vedea. E în lot pentru meciul cu FCSB, e dreptul omului la muncă. Dacă el e în regulă, ar fi vorba pentru rasim!”, a declarat Gheorghe Mulțescu la conferința de presă.

Gigi Mulțescu, despre meciul cu FCSB, Budescu și Alibec

”Meciul cu FSCB e cu încărcătură, cu tot felul de probleme. Accidentări, suspendări… Încercăm să le gestionăm pe toate. La ora jocului, cel mai important din campionat – se decide campioana și participarea în Europa League. Dandea și Bejan nu vor fi recuperați”.

 ”Budescu poate pleca oriunde, unde se simte bine ca fotbalist. Când am venit eu la Astra, prin 2011, era la echipa a doua. S-a pregătit cu preparatorul meu, Yuksel Yeșilova, mi-a intrat la U Cluj, după două săptămâni, și a dat două goluri și am învins cu 3-1”

”Alibec poate fi resuscitat! L-am susținut vocal să fie convocat la națională. Poate face multe lucruri, era mobil, dribling, combinații, goluri din careu, goluri cu capul. Sunt perioade mai neplăcute, însă poate fi pus pe picioare. Dacă rămân la Astra, l-aș vrea normal, ar fi o provocare”.

Programul celor trei meciuri din etapa a 10-a a play-off-ului:

Duminică, ora 20:45

CSM Poli Iaşi – CSU Craiova

FCSB – Astra Giurgiu

CFR Cluj – FC Viitorul