UEFA a luat o decizie controversată, dar care este întâmpinată cu entuziasm de către asociațiile de suporteri! Comitetul Executiv al forului european a hotărât să autorizeze vânzarea de băuturi alcoolice în incinta stadioanelor! 

Atenție, însă! Măsura este valabilă doar la meciurile din Liga Campionilor și din Europa League.

Interesant este faptul că NU vor fi impuse restricții la vânzarea și distribuția alcoolului.

UEFA precizează însă că decizia va fi implementată „respectând legislaţia locală şi cea naţională„.

CITEȘTE și VIDEO | STARE DE URGENȚĂ! Amenințare cu BOMBĂ la Campionatul Mondial de Fotbal

Autorizaţia se referă la interiorul stadioanelor şi la imediata lor vecinătate.

La definirea politicii de vânzare şi de distribuţie înaintea fiecărui meci, organizatorul trebuie să ţină cont de profilul suporterilor care vor asista la meci şi de riscurile asociate”.

Potrivit Agerpres, Ronan Evain, responsabilul Football Supporters Europe (FSE), o reţea ce reuneşte suporteri din peste 40 de ţări, a salutat această decizie într-un comunicat: „Fanii fotbalului s-au simţit multă vreme nedreptăţiţi în comparaţie cu fanii altor sporturi, mai ales ai rugby-ului. Nu sportul urmărit determină comportamentul bun sau rău al unui suporter„.

Suporterii au resimţit întotdeauna această politică drept una paternalistă, în condiţiile în care niciun element doveditor nu a sugerat că interzicerea alcoolului pe stadioane ar putea avea cea mai mică influenţă asupra prevenirii sau reducerii tulburărilor legate de fotbal„, se mai afirmă în comunicat.