Suporteri la Euro, da, în Liga 1, ba: ”Este vorba despre tratament diferențial! Budapesta va avea arena plină”

Au mai rămas două luni până la Campionatul European din 2020 amânat pentru 2021 din cauza epidemiei de coronavirus.

București va găzdui și el patru partide pe Arena Națională. La meciuri, vor avea acces până 12.500 de spectatori, adică 25% din capacitatea celei mai mari arene din țară.

Justin Stefan
Justin Ștefan

Din cauza faptului că în Liga 1 accesul fanilor pe stadioane este interzis, secretarul general al LPF, Justin Ștefan, a anunțat că va face o reclamație către Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării. Președintele acetei instituții, Csaba Asztalos, a declarat că încă nu a primit plângeri legate de prezența fanilor pe stadioane la Euro și a menționat că Budapesta va fi singurul oraș care va avea stadionul plin de suporteri.

„Deocamdată există discuții, dar încă nu am primit plângeri. La prima vedere putem considera că este vorba despre tratament diferențial. Trebuie luat însă în considerare că meciurile vor fi în iunie-iulie. Nu știm încă în ce situație ne vom afla atunci, care va fi gradul de infectare și numărul vaccinărilor.

arena nationala 2
Sursa foto- Compania Municipală Energetica Servicii București

În plus, pe Arena Națională se fac lucrări speciale pentru adaptarea ca aceste jocuri să aibă spectatori. Vor fi măsuri de prevenție. Accesul va fi făcut prin testare rapidă. Nu știu dacă la noi, cele 16 stadioane vor putea avea aceste condiții impuse. Ca o completare, în Ungaria, la EURO, stadionul va fi plin. Budapesta este singurul oraș care va avea arena plină”, a declarat Csaba Asztalos, la Radio Gold FM.

Turneul final al Campionatului Mondial va avea loc în perioada 11 iunie – 11 iulie și comemorează 60 de la prima ediție, desfășurată în 1960, în Franța.

CITEȘTE ȘI –>> Arena Națională, un nou pas spre revenirea suporterilor pe stadion! Ce criteriu a fost îndeplinit înainte de EURO 2020