Suporter la nivel înalt! Angela Merkel, cu ochii pe Halep: “Ce mai face fetiţa aceea?”

Fostul lider WTA, Simona Halep, are un suporter la cel mai înalt nivel în Europa. Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, are o simpatie pentru jucătoarea din România.

George Cosac a dezvăluit o discuţie cu un fost ministru de externe al României. Fostul preşedinte al Federaţiei Române de Tenis a rememorat episodul petrecut în urmă cu câţiva ani în cabinetul ministrului.

„La un moment dat, când Simona Halep nu câștigase un Grand Slam, cred că făcuse o finală sau ceva de genul acesta, am mers cu ea la ministrul de externe de la acea vreme pentru a obține un pașaport așa cum au toți marii campioni, pentru a circula mai ușor. Atunci, respectivul ministru i-a spus:

«Simona, probabil că toată lumea te-a felicitat, probabil că toți ți-au zis că joci bine, ce echipament, ce rachete, tot felul de nebunii! Eu îți spun un singur lucru: de câte ori merg pe holurile Parlamentului European și mă întâlnesc cu doamna Angela Merkel, mă oprește și mă întreabă de fetița aceea talentată din România care obține performanțe importante». Era favorita cancelarului Germaniei!”, a povestit Cosac la GSP.

În ianuarie, Simona Halep a ajuns la şapte ani de prezenţă neîntreruptă în Top 10 WTA. Halep are în palmares două titluri de grand slam, la Roland Garros şi Wimbledon.

CITEŞTE ŞI: ULTIMA ORĂ | Halep s-a retras și de la turneul din Dubai! A doua competiție la care nu va juca în acest an