Super țeapa dată de Gigi Becali! Prima pe care n-a mai văzut-o nimeni!

Fost jucător la FCSB, Laurențiu Diniță a rememorat un episod cu Gigi Becali petrecut după meciul cu Valencia, din Spania, în Cupa UEFA. 

Roș-albaștrii au pierdut în Spania cu scorul de 2-0, iar, în avion, Gigi Becali le-a promis jucătorilor câte 100.000 de euro dacă se califică.

Îmi aduc aminte de meciul cu Valencia, care a fost cea mai frumoasă experiență din viața mea. A fost o atmosferă incredibilă. Valencia era deținătoarea trofeului și cred că rezultatul a fost meritat în tur. Cred că ne-au luat și puțin de sus în retur. Au dat și de un teren greu, ambiția noastră și mai ales că ne-a aruncat așa, la vrăjeală, domnul Gigi Becali o primă exorbitantă pentru calificare, 100.000 de dolari. Nu ne-a dat-o. A spus că a fost aruncată la mișto”, a Laurențiu Diniță, la gsp.

Încă Steaua la acea vreme, echipa roș-albastră reușea să întoarcă scorul în retur, în Ghencea, și să se califice la penalty-uri.

Din acea echipă au făcut parte Hamutovski, Rădoi, Ogăraru, Dorinel Munteanu, Diniță, Nicolae Dică, Petre Marin, Oprița, Andrei Cristea, Paraschiv și Ghionea. Pe banca de rezerve s-au aflat Martin Tudor, Gabriel Boștină (introdus în minutul 84 în locul lui Diniță), Eugen Baciu (introdus în minutul 94 în locul lui Cristea), Florin Lovin (introdus pe teren în minutul 113 în locul lui Oprița), Bănel Nicoliță, Cristian Ciocoiu și Boris Keca.

Cele două goluri ale roș-albaștrilor au fost marcate de Andrei Cristea, care avea atunci 20 de ani (50, 71).

Loviturile de departajare au fost executate de Rădoi (gol), Munteanu (ratare), Lovin (gol), Boștină (gol) și Dică (gol).

Contactați de realitateasportiva.net, Dorinel Munteanu și Daniel Oprița au confirmat varianta lui Diniță.

După meciul din Spania, Gigi Becali ne-a spus în avion, la întoarcere, că ne dă câte 100 de mii de euro de om dacă ne calificăm. Chiar dacă nu prea am fost convinși pe moment, pentru că erau bani mulți, apoi am început să credem și ne-am ambiționat. După ce ne-am calificat, ne-a spus că nu ne dă acea primă. Este adevărat“, a declarat Dorinel Munteanu pentru realitateasportiva.net. 

Daniel Oprița susține același lucru.

“Sincer nu prea ne venea să credem că vom lua atâția bani, dar apoi, cu apropierea meciului, ne-am mobilizat. Chiar ne spuneam, între noi, haideți să-i luăm suta lui nea Gigi! Știam și cum era terenul și am crezut că ne vom califica, ceea ce s-a și întâmplat. După meciul din retur, am mers la Becali și i-am cerut banii, dar a spus că a fost o glumă. Sunt convins că el nu credea că ne calificăm după scorul din Spania și a aruncat-o așa. Dar am luat o sumă destul de mare de om, după acel rezultat. Ne-a dat 25.000 de euro, a fost bine“, și-a amintit Daniel Oprița.

 

Spynews.ro