Sydney (7-13 ianuarie), la Australian Open (14-27 ianuarie) și la Fed Cup (4-10 februarie, Ostrava) este programul Simonei Halep pentru noul sezon care va începe.

Simona Halep, 27 de ani, este singura jucătoare din topul WTA care nu va juca în prima săptămână a anului 2019. Prima competiție se va desfășura între 31 decembrie și 6 ianuarie.

Marea majoritate a jucătoarelor de top se vor prezenta și la turneul de la Brisbane, în perioada 31-6 ianuarie. Caroline Wozniacki (locul 3) va merge la Auckland, iar Julia Goerges (locul 14) se va prezenta și ea. Marea surpriză este Madison Keys (locul 17), care nu va juca la niciun turneu înaintea Australian Open din cauza accidentării la genunchiul stâng.

Arina Sabalenka (locul 13), Caroline Garcia (locul 19) și Qiang Wang (locul 20) vor participa la Shenzhen (31 decembrie – 5 ianuarie), iar Angelique Kerber (locul 2), Ashleigh Barty (locul 15), Garbine Muguruza (locul 18) și Serena Williams (locul 16) vor evolua la turneul demonstrativ Cupa Hopman (29 decembrie – 5 ianuarie).

Citește și ”Super-Simo” încheie al doilea an consecutiv PE LOCUL 1! A ajuns la săptămâna 60 în FOTOLIUL DE LIDER

Cel mai important trofeu obținut de Halep în acest an este primul ei Grand Slam, Roland Garros.

Tot anul acesta, Simona a fost desemnată ‘Campioana Mondială’ de către Federaţia Internaţională de Tenis (ITF). Românca a primit pentru prima dată acest trofeu.

Clasamentul WTA nu se va mai modifica până la finele lui 2018, astfel că Simona se va bucura de poziția ocupată până la începutul noului sezon din 2019.

 

Citește și Amintiri din copilăria Simonei. De ce nu a mers niciodată cu colindul. Ce își dorește în 2019