VIDEO | ”Super Simo” e în cărți pentru un nou trofeu! Dublă nominalizare la “Lovitura anului”

Simona Halep, 27 de ani, este nominalizată de WTA în ancheta pentru lovitura anului. Românca are două reușite cu care este menționată în cursa pentru această distincție.

Prima lovitură nominalizată este contra Agnieszkei Radwanska, din turul al treilea al Miami Open. Deși a pierdut acel meci, reuşita Simonei a fost desemnată atunci lovitura lunii martie. Partida s-a încheiat cu scorul de 6-3, 2-6, 3-6.

A doua reușită cu care liderul mondial participă în cursă este cea cu care a câştigat ancheta din mai, un stop la fileu, contra Mariei Şarapova în semifinalele turneului de la Roma. Românca s-a impus în acel meci cu scorul de 4-6, 6-1, 6-4.

Citește și Darren Cahill, felicitări pentru Simona! Mesajul fostului antrenor

Reușitele anului au fost împărțite de WTA în două grupe, A (ianuarie – mai) şi B (iunie-octombrie), iar alături de numărul 1 WTA mai sunt nominalizate Maria Şarapova şi Agnieszka Radwanska. În cealaltă grupă sunt reușitele realizate de Caroline Wozniacki, Magda Linette, Maria Şarapova, Su-Wei Hsieh şi Ons Jabeur.

Fanii pot vota câte două câştigătoare ale grupelor, care vor întra mai târziu în finala pentru nominalizarea de ”Lovitura Anului”.

Vezi și FOTO | Halep a primit un cadou neașteptat înainte de Crăciun! „Abia aștept să le încerc”