Super Liga Europei, lovită de unde se aștepta mai puțin! Principalul susținător financiar a decis să se retragă

Sursa foto- (Photo by Mutsu Kawamori/AFLO), Profimedia Images

Noua competiție care urma să țină capul de afiș al fotbalului de la cel mai înalt nivel, Super Liga Europei, a fost suspendată la doar două zile de la înființare!

Noua întrecere pusă la cale de greii fotbalului european s-a dovedit a fi în cele din urmă un eșec total. După ce inițial din Super Liga Europei trebuia să facă parte FC Barcelona, Real Madrid, Atletico Madrid, Inter Milano, Juventus, AC Milan, Manchester City, Manchester United, Liverpool, Arsenal, Chelsea și Tottenham, într-un final au mai rămas doar cele două puteri ale fotbalului spaniol, Real și Barca.

Retragerea a nu mai puțin de 16 echipe din Super Liga Europei a fost un adevărat șoc pentru cei care au dat naștere acestei noi competiții, iar lovitura de grație a venit în urmă cu puțin timp. Potrivit publicației New York Times, principalul susținător al turneului, JP Morgan, a decis să se retragă din proiectul pus la cale de granzii Europei. Astfel, JP Morgan a lăsat Super Liga Europei fără cei 3,5 miliarde de euro, sumă stabilită la început.

super liga

“A fost o greșeală. Am apreciat eronat cum va reacționa lumea fotbalului în fața acestui acord și cum va afecta viitorul. Vom învăța din ce ni s-a întâmplat”, a declarat purtătorul de cuvânt al JP Morgan pentru NYT. Prin retragerea JP Morgan, Super Liga dispare.“, a fost anunțul celor de la New York Times.

Citește și NEWS ALERT | Super Liga Europei a fost suspendată! Toate echipele din Anglia au decis să se retragă