Selecționerul echipei naționale de tineret, Mirel Rădoi, a declarat că este un român fericit, după victoria tricolorilor cu Țara Galilor, scor 2-0. România este virtual calificată la EURO 2019.

La Cluj-Napoca, Dennis Man (55′) și George Pușcaș (71′) au înscris. Românii sunt liderii grupei de calificare, fără nicio înfrângere.

‘Tricolorii’ au nevoie de cel puțin o remiză în partida cu Liechtenstein (marți, 16 octombrie) pentru a obține calificarea directă la Campionatul European din 2019, găzduit de Italia și San Marino.

Mai avem acel punct. Suntem la mâna noastră. Mă bucur că la pauză jucătorii au înţeles că nu au jucat decât la 25% din potenţialul lor. Cred că această națională avea nevoie de încredere. Sper ca marți să avem acel public de avem nevoie și să luăm măcar un punct, care ne duce la Campionatul European după 20 de ani. Astă seară, după foarte mult timp, sunt un român fericit. Sper ca marți să fiu un român mândru.

Jucătorii au înțeles că nu trebuie să ne fie teamă de nimeni. Din păcate, trebuie să mai lucrăm din punct de vedere mental, pentru că avem o mentalitate cu care ne vom lupta. Această generație va trebui să treacă acest prag și să arate tuturor naționalelor care vin din urmă că de fapt mentalitatea românilor se clădește în timp. Cu siguranță, ei vor fi un model de urmat„, a spus Rădoi la Pro X.