Suedezii nu renunță! Cer schimbarea regulilor, după scandalul de rasism de la meciul cu România

românia suedia

Federația Suedeză de Fotbal a cerut UEFA să modifice regulamentul după ce comitetul disciplinar a decis să nu sancționeze România în urma scandalului rasist de la meciul de pe Arena Națională.

Suedezii se declară surprinși de decizia luată de UEFA de a nu sancționa România și lasă de înțeles că vor continua acțiunile împotriva țării noastre.

„Știu ce raport am trimis, știu ce au experimentat jucătorii noștri, la ce au fost supuși. Este inacceptabil să fii expus în așa fel la rasism Federația Suedeză de Fotbal a cerut UEFA să facă modificări regulamentului după ce comitetul disciplinar a decis să nu pedepsească România, în ciuda scandărilor rasiste îndreptate către jucătorii echipei noastre naționale.

Rasismul este o problemă evidentă în cadrul fotbalului internațional din zilele noastre. Când oamenii din fotbal sunt supuși rasismului, trebuie să fim ajutați cu toții să acționăm cu vigoare. Din acest motiv, suntem foarte surprinși de decizia UEFA. Mai mult, nu putem găsi motivele pentru care nu s-au luat măsuri în acest caz”, a spus Hakan Sjostrand, citat de fotbollskanalen.se.

Citește și • Fotbalistul roș-albaștrilor care ar putea trăda la un moment dat: “M-am îndrăgostit de fanii Rapidului”