Naţionala Suediei a efectuat antrenamentul oficial înaintea confruntării de pe Arena Naţională. Selecţionerul vikingilor a vorbit din nou despre temerea legată de scandările rasiste ale suporterilor români.

Deşi i-a fost reamintit că fanii de la Bucureşti nu au fost niciodată sancţionaţi pentru comportament rasist, Jan Andersson a reluat tema la conferinţa de presă dinaintea partidei.

„Am discutat despre acest lucru cu jucătorii acum 3 sau 4 zile şi am stabilit ce ar trebui să facem în cazul în care vor fi astfel de probleme. Nu suntem preocupaţi de asta. Sperăm să nu fie probleme din cauza rasismului, mai ales în meciul de mâine, dar evident că este datoria selecţionerului şi a Federaţiei din Suedia să cunoască regulile şi să ştie cum să reacţioneze în cazul în care vor fi astfel de probleme” – a declarat selecţionerul Suediei.

Căpitanul oaspeţilor, Andreas Granqvist, a vorbit şi despre gestul care a fost interpretat ca o aroganţă a vikingilor, acela de a prezenta echipamentul oficial pentru EURO 2020 înaintea meciului de la Bucureşti.

„N-a fost decizia noastră, a fost decizia celor de la Federaţie şi a celor de la Adidas. Sperăm că vom merge la EURO, dar vom avea aceste tricouri indiferent ce se va întâmpla” – a declarat fundaşul lui Helsingborg.

Nytt matchställ, ny lagbild för herrarna…#viärsverige #earnthejersey ⚽️🇸🇪

Publicată de Svensk fotboll pe Marţi, 12 noiembrie 2019

România – Suedia se va juca vineri seară, de la 21:45, în faţa unui stadion plin. Toate cele 50.000 de bilete puse în vânzare au fost epuizate.