Directorul tehnic al Federației Române de Fotbal, Mihai Stoichiță, este încrezător că echipa națională a României se va califica la Campionatul European din 2020. Stoichiță a propus un pariu inedit în cazul în care previziunea lui nu se va adeveri.

România a încheiat pe locul doi în grupa din Liga Națiunilor, după Serbia. Deși sunt neînvinși în 2018, ‘tricolorii’ au căzut în urna a patra valorică înaintea tragerii la sorți pentru grupele din preliminariile EURO 2020.

Publicată de Echipa națională de fotbal a României pe Marţi, 20 Noiembrie 2018

Publicată de Echipa națională de fotbal a României pe Marţi, 20 Noiembrie 2018

Fac un pariu cu voi, cereți-mi ce vreți, chiar să îmi dau demisia, că ne calificăm la Euro. Hai, ca să nu îmi pierd și eu pâinea, vin și eu în chiloți lângă Ilie (Dumitrescu) în direct la TV. În emisiune fac asta! Am făcut pariul, îmi asum totul. Am început să mă îngraș. Singura problemă e să îmi găsesc bermude pe măsură„, a spus Stoichiță la Digi Sport.

”Deci preferi să rămâi în chiloți decât să îți dai demisia”, a concluzionat, amuzat, Edi Iordănescu.

Mihai Stoichiță a mai declarat că Liga Națiunilor nu este o competiție atât de importantă, iar echipele naționale din urnele trei și patru (pentru tragerea la sorți a grupelor din preliminariile EURO 2020) sunt de valori sensibil egale.

Urnele pentru tragerea la sorţi a preliminariilor pentru EURO 2020:

Urna 1: Olanda, Franţa, Elveţia, Belgia, Portugalia, Italia, Anglia, Spania, Croaţia şi Polonia.

Urna 2: Islanda, Germania, Ucraina, Cehia, Rusia, Suedia, Bosnia şi Herţegovina, Austria, Danemarca, Ţara Galilor.

Urna 3: Irlanda, Slovacia, Irlanda de Nord, Turcia, Scoţia, Finlanda, Norvegia, Serbia, Bulgaria, Israel.

Urna 4: Georgia, Albania, Estonia, Grecia, Cipru, Slovenia, Muntenegru, România, Lituania, Ungaria.

Urna 5: Armenia, Belarus, Kosovo, Macedonia, Kazahstan, Luxemburg, Azerbaijan, Republica Moldova, Gibraltar, Insulele Feroe.

Urna 6: Letonia, Andorra, San Marino, Malta, Liechtenstein.

12 oraşe, printre care și Bucureștiul, vor găzdui meciurile de la EURO 2020. Turneul final va avea loc în perioada 12 iunie – 12 iulie.