Stelist de mic! Adi Popa a vorbit despre idolii copilăriei sale: „Mergeam pe Ghencea la meciuri”

Adi Popa, fost fotbalist al FCSB, a ajuns unul dintre cei mai apreciați jucători de bandă din România, însă nu mulți sunt cei care știu că până să ajungă la acest nivel, fotbalistul a fost refuzat în perioada junioratului atât de Steaua cât și de Rapid din cauza staturii.

„Popică” a dezvăluit că în perioada copilărie mergea la meciurile Stelei, iar idolii săi erau Lăcătuș și Ilie Dumistrescu.

„Mergeam pe Ghencea la meciuri, când eram foarte mic şi îmi plăcea foarte mult de Lăcătuş, de Ilie Dumitrescu, când a revenit de afară în perioada aceea. Dar eram destul de mic, nu înţelegeam foarte multe. Când am mai crescut şi înţelegeam şi eu cât de cât aşa, îmi plăcea foarte mult de Florentin Dumitru, mai ales că ne asemănăm ca statură, ca şi post, pentru că în perioada aceea eram fundaş/mijlocaş dreapta şi îmi plăcea foarte mult de el”, a declarat Adi Popa pentru Telekom Sport.

Refuzat și de Steaua și de Rapid

„Cred că prima şi prima oară, undeva pe la 10 ani am fost (n.r. la Rapid), crescând în zona 1 Mai, era foarte aproape Giuleştiul. Şi am fost la probe, la grupa de vârstă, la ’88, să încerc să mă înscriu la grupa lor de juniori şi am fost la un antrenament sau două.

Asta după ce în prealabil şi la Steaua atunci făceau pe Ghencea, unde am fost de asemenea refuzat pentru că mi s-a spus: «E mic, nu are şanse, nu are statură, nu are forţă, nu are viteză». Nu aveam cam multe. Am fost îndrumat spre carte şi şcoală.

După aceea, un prieten cu care băteam mingea în curtea şcolii, Andrei, a văzut într-un ziar că pe Ghencea sunt selecţii. Deja făcusem 12 ani şi eu crezând că sunt pentru Steaua. Şi am fost la selecţie, din 200 şi ceva am fost printre ultimii 5-6 şi singurul care am continuat de acolo cu antrenorul respectiv, care m-a şi selectat. Selecţia a fost organizată acolo, dar era pentru Clubul Şcolar Sportiv numărul 1, CSS 1 Pajura. Iar numele antrenorului care m-a selectat şi m-a crescut şi m-a învăţat ABC-ul fotbalului de mic, lucrurile esenţiale, este George Mărculescu, care m-a ajutat enorm la începutul carierei mele. Au mai fost Răduţă de la Rapid, Lucian Răduţă, am fost colegi de echipă, colegi de clasă, colegi de liceu”, a mai spus Adi Popa.

Adi Popa s-a despărțit în vara acestui an de FCSB, după ce i-a expirat împrumutul de la FC Reading. Momentan, mijlocașul este liber de contract.

Citește și • Cât de aproape este Gigi Becali de transferul mult visat: “Este un jucător care oferă mult echipei noastre”