Steaua București a fost amintită de Aleksander Ceferin la Congresul UEFA. Ce a spus despre Super Liga

President Aleksander. Foto: Profimedia

Steaua București a fost amintită de președintele UEFA, Aleksander Ceferin, printre cluburile care au evoluat la cel mai înalt nivel în Europa, dar care nu s-au gândit să înființeze o ligă numai a lor.

În schimb, 12 dintre cele mai puternice echipe din prezent vor să înființeze o ligă a lor.

Unde era Manchester United în deceniul dinainte de venirea lui Sir Alex Ferguson? Vă amintiţi, sunt sigur de asta. Şi unde era Juventus acum 15 ani? Din câte ştiu, era în Serie B. Dacă cluburile care au dominat fotbalul european acum 30 sau 40 de ani ar fi decis să înfiinţeze o Super Ligă, cum ar fi arătat: Nottingham Forest, Aston Villa, Hamburg, Steaua Bucureşti, FC Porto, PSV, Steaua Roşie… Şi asta ar fi fost o Super Ligă”, a declarat Aleksander Ceferin la Congresul UEFA, potrivit presei internaționale.

Această criză a Super Ligii ne va face mai puternici. Nu vom avea îndoieli. Suntem invincibili. Pentru unii, fanii s-au transformat în clienţi şi competiţiile în produse. Pentru unii, să rateze calificarea în Liga Campionilor nu mai este un eşec sportiv, ci o catastrofă industrială şi nu vor să-şi asume riscul. Au uitat că fotbalul este imprevizibil şi asta face ca acest sport să fie atât de frumos”, a mai spus Ceferin.

ceferin1 profimedia 0606687311
President Aleksander. Foto: Profimedia

AC Milan. Arsenal, Atletico Madrid, Chelsea, Barcelona, Inter Milano, Juventus, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Real Madrid și Tottenham sunt cele 12 echipe care s-au înscris în Superliga Europei.

profimedia 0604640346
Foto: Profimedia

Citește și VIDEO | Guardiola, argumentul suprem împotriva Superligii Europei! “Ăsta nu mai este sport!”