Simona Halep a fost nominalizată de Federația Internațională de Tenis (ITF) pentru trofeul „Fed Cup Heart Award”. Românii pot vota pentru ‘Super Simo’ pe site-ul Fed Cup.

Fed Cup Heart Award este acordat sportivelor care „își reprezintă țara cu distincție, care arată curaj excepțional pe terenul de tenis și care demonstrează un angajament deosebit față de echipele lor în timpul meciurilor de Fed Cup”.

Alături de Halep, au mai fost nominalizate Anastasija Sevastova (Letonia), Georgina Garcia-Perez (Spania), Ashleigh Barty (Australia), Johanna Konta (Marea Britanie), Natalia Vihlianțeva (Rusia), Carolina Meligeni Rodrigues Alves (Brazilia), Maria Camila Osorio Serrano (Columbia), Zarina Diyas (Kazahstan) și Shuai Zhang (China).

Lista nominalizărilor a fost stabilită de o comisie din care fac parte președintele ITF, David Haggerty, și foste glorii ale tenisului mondial.

În prezentarea de pe site-ul oficial al Fed Cup, se scrie: „Simona Halep a fost o adevărată inspirație pentru echipa României, care a provocat un mare șoc în Fed Cup, atunci când a provocat campioanei, Cehia, prima înfrângere din 2009. Jucătoarea de 27 de ani a trecut, fără milă, cu 6-4, 6-0 de Katerina Siniakova, înainte de a o depăși și pe fostul număr 1 mondial, Karolina Pliskova, 6-4, 5-7, 6-4. Întâlnirea s-a transformat într-o luptă titanică, ajunsă în meciul al cincilea, decisiv, cu o Simona exuberantă contribuind din plin la calificarea româncelor în semifinalele Fed Cup pentru prima dată de la introducerea Grupelor Mondiale”.

Fanii Simonei Halep pot vota AICI. Câștigătoarele vor fi anunțate vineri, 22 martie.