Stanciu și Băluță vor absenta la partida România – Finlanda

Federaţia Română de Fotbal (FRF) a anunţat, joi seară, că Nicolae Stanciu şi Tudor Băluţă au părăsit lotul primei reprezentative, astfel că nu vor juca în meciul amical cu Finlanda, care se va disputa săptămâna viitoare.

Conform frf.ro la solicitarea clubului FC Viitorul, staff-ul tehnic al primei reprezentative i-a permis lui Tudor Băluță să revină alături de clubul său pentru pregătirea finalei Ligii Elitelor U19, competiție a cărei câștigătoare va oferi reprezentanta României în UEFA Youth League, cea mai prestigioasă competiție continentală de juniori.

Nicolae Stanciu a fost învoit inițial de staff-ul tehnic timp de o zi, din motive personale, astfel încât acesta urma să părăsească lotul primei reprezentative după partida România – Chile și să revină ulterior, pe 2 iunie, în cantonament.

În meciul contra sud-americanilor, mijlocașul a acuzat o suprasolicitare la nivelul inserției mușchilor adductori ai coapsei stângi, staff-ul medical luând decizia de a fi scos din programul echipei naționale, pentru a nu risca apariția unei leziuni la acest nivel.

Reprezentativa României a învins, joi, cu scorul de 3-2, selecţionata statului Chile, într-un meci amical disputat pe stadionul Sportzentrum Graz-Weinzödl, din Graz.

Golurile au fost marcate de Stanciu ‘13, Deac ’67 şi Budescu ’84 pentru România, respectiv Maripan ’32 şi Reyes ’52 pentru Chile.

Marţi, naţionala României va disputa un meci amical cu Finlanda, pe arena “Ilie Oană” din Ploieşti.

Citește și Nicolae Stanciu, după ce a marcat din nou cu Chile: „Mă simt din ce în ce mai bine!”

Citește și Al treilea 3-2 la rând pentru România în amicalele cu Chile