Primăria Sectorului 2 al Capitalei negociază cu fostul acționar dinamovist Nicolae Badea pentru a renunța la drepturile asupra bazei sportive din Ștefan cel Mare. Autoritățile locale promit construirea unui stadion modern, în valoare de 30 de milioane de euro.

Recent, George Cosac, președintele CS Dinamo, a blocat proiectul noului stadion, dorind să fie rezolvat litigiul privind stadionul vechi. Cosac nu agreează dărâmarea velodromului din Ștefan cel Mare.

Președintele clubului Dinamo, Alexandru David, a avertizat că viitorul ‘câinilor roșii’ este sumbru fără o nouă arenă în ‘Ștefan cel Mare’, în cel mai scurt timp.

Nu vrem ca Dinamo să devină clubul Primăriei. Vrem doar să modernizăm baza sportivă. Vom lua chirie prin care să acoperim costurile funcționării, iar baza va fi deschisă mai multor utilizări, nu doar echipei Dinamo, care are tradiție acolo. Cei de la Ministerul de Interne s-au blocat singuri prin niște contracte făcute de-a lungul timpului, fapt ce împiedică modernizarea stadionului. Astfel s-a ajuns ca, înainte de Campionatul European din 2020, să nu facă nimeni stadionul. E o imagine proastă și pentru București și pentru Sectorul 2.

Dacă există dialog, putem ajunge la un acord cu domnul Badea. Nu cred că e persoană absurdă, care se opune modernizării. Putem aloca în jur de 30 de milioane de euro pentru toată baza! Merg pe ideea unui stadion fără pistă de alergare. Nu sunt de acord cu construcția unui stadion pe locul velodromului. De ce să faci un hibrid în spate și să fie două stadioane unul lângă celălalt? Nu e util!„, a spus viceprimarul Sectorului 2, Dan Cristian Popescu, pentru GSP.

Stadionul Dinamo ar fi trebuit să fie gata pentru EURO 2020, pentru a fi folosit ca teren de antrenament pentru echipele naționale care vor juca la București. Din cauza problemelor juridice, proiectul nu a fost preluat în cadrul programelor Companiei Naționale de Investiții.