Alexandru Mitriță (24 ani) a fost exclus din lotul României de Cosmin Contra, iar Sorin Cârțu îi sare în apărare fotbalistului de la New York City!

Noul președinte al Universității Craiova este de părere că meciul cu Suedia nu a fost pierdut din cauza lui Mitriță. Cârțu a explicat că excluderea din lot a venit din cauza comportamentului pe care fotbalistul lui New York City l-a avut după meci.

Fostul mare jucător a mai explicat că selecționerul României a greșit în momentul în care l-a lăsat pe Mitriță să joace după ce a venit din America. Cârțu a mai vorbit despre cum ar fi procedat dacă era în locul lui Cosmin Contra.

”Decizia lui Cosmin, a fost una tactică. Fiind 2-0 pentru adversar, a vrut să schimbe ceva, probabil. Nu a fost nimic împotriva lui Mitriță. El nu a ajutat să se câștige partida cu Suedia, dar nu s-a pierdut meciul din cauza lui. Nu cred că l-a înjurat pe Jerry, din moment ce amândoi au zis că nu este adevărat.

Tot ce s-a întâmplat cu Mitriță este legat de comportamentul său de după meci. El nu s-a comportat bine după partidă. Nu a gestionat cum trebuia supărarea pe care a avut-o. Din câte știu, a refuzat gps-ul. El și-a manifestat într-un mod greșit supărarea. 

Eu aș fi mers mai puțin pe el în partida cu Suedia. Venea de la New York, a venit după nu știu câte zile de oboseală. Aici a greșit Contra, putea să-i spună: ”Copile, tu faci așa!”, chiar dacă jucătorul a spus că poate evolua. Îi dai o jumătate de oră cu Suedia, apoi îl bagi cu Feroe. Eu așa aș fi procedat. Eu cred că și acum este piftie, Mitriță, după tot acest drum pe care l-a făcut. Este foarte greu să te recuperezi când este o diferență așa mare de fus orar.” a declarat Sorin Cârțu pentru DigiSport.