Președintele Universității Craiova, Sorin Cârțu, este exasperat de rezultatele proaste din ultima perioadă. Cârțu trage un semnal de alarmă și spune că oltenii pot să rateze inclusiv calificarea în Europa League, situație care ar putea afecta viitorul clubului.

Aseară, Universitatea Craiova a pierdut în deplasare cu Viitorul, scor 1-2, în etapa a cincea din play-off-ul Ligii 1.

După încheierea sezonului regulat, ‘alb-albaștrii’ visau la titlu, iar acum riscă să piardă și poziția a treia în clasament. Viitorul lui Ianis și Gică Hagi s-a apropiat la un singur punct.

E de discutat, trebuie să analizăm bine ce se întâmplă, să avem un echilibru maxim. Au trecut 5 etape din play-off şi avem puncte puţine. Trebuie să ne gândim la altceva, nu la titlu. Suntem mai aproape de a ne egala Hagi decât să luăm noi faţa CFR-ului şi FCSB-ului.

Sunt o pleiadă de jucători pe care te-ai bazat şi s-au accidentat, nu există nici concurenţă în lot. Cei aduşi trebuiau să aducă un aport mai mare, Rocha spune că e accidentat când Mangia vrea să apeleze la el, deşi doctorul spune că poate forţa. Nu știu dacă e de vină antrenorul. Are probleme, toate sunt de efectiv. E clar că în iarna asta nu a fost o strategie bună, că nu s-au luat cele mai bune decizii în privința completării lotului.

A fost superficialitate totală… să iei asemenea goluri la un asemenea nivel. E o problemă mare de tot dacă se ratează cupele europene. Dar nu sunt atât de negativist, nu mă gândesc la acest lucru. Trebuie să ne gândim la cele cinci etape pe care le mai avem de jucat„, a spus Sorin Cârțu la DigiSport.

Universitatea Craiova este fără victorie în ultimele patru jocuri, în campionat și Cupa României.