RS Live

Realitatea.NET

Realitatea Financiară

TaBu

Slab să fii, noroc să ai! România, speranţe pentru urna a doua valorică

Posibila victorie la masa verde în meciul cu Norvegia le-a readus tricolorilor speranţe că ar putea prinde urna a doua valorică la tragerea la sorţi a preliminariilor pentru Campionatul Mondial.

Campania de calificare va începe în martie anul viitor, însă tragerea la sorţi va avea loc pe 7 decembrie, la Zurich. Pentru a prinde un loc în urna a doua valorică, România trebuie să se situeze printre primele 20 de reprezentative ale continentului.

Înfrângerile suferite de Irlanda şi Rusia la sfârşitul săptămânii au dus naţionala condusă de Mirel Rădoi pe locul al 21-lea în clasamentul european.

În acest moment, cu o victorie la masa verde în meciul cu Norvegia, România ar avea şanse mari să prindă ultimul loc în urna a doua valorică.

Practic, ca să urce în urna a doua valorică la tragerea la sorţi, România trebuie să depăşească naţionala Rusiei, care va întâlni Serbia miercuri, la aceeaşi oră la care tricolorii vor juca la Belfast. Tricolorii au la dispoziţie două scenarii favorabile:

  • batem la Belfast și Rusia nu câștigă la Belgrad (se ajunge la topul următor: 20. România 1473.09 p / 21. Rusia 1469.03 p la remiză sau 1461.53 p la înfrângere);
  • remizăm în Irlanda de Nord și Rusia pierde în Serbia (se ajunge la topul următor: 20. România 1465.59 p / 21. Rusia 1461.53 p).

Campionatul Mondial din 2022 va fi organizat în premieră de Qatar. Tot pentru prima oară în istoria competiţiei, turneul final se va disputa în perioada 21 noiembrie – 18 decembrie.

România a evoluat ultima oară la Campionatul Mondial în 1998, la turneul final din Franţa.

De la același autor

PLAYSPORT.RO

Ultimele știri

Cele mai citite

Articole similare