Nimeni nu se pune cu Aleksander Ceferin! Actualul președinte al UEFA este singurul candidat pentru alegerile care vor avea loc în februarie 2019. Situația delicată amintește mai degrabă de regimul comunist cu care s-a confruntat și Slovenia, țară din care provine Ceferin.

Ceferin (51 de ani) și-a asigurat astfel cel de-al doilea mandat în fruntea UEFA (2019-2023).

Fost președinte al Federației Slovene de Fotbal, Ceferin a primit susținerea tuturor președinților din Europa, inclusiv din partea lui Răzvan Burleanu.

Aleksander Ceferin a fost ales în septembrie 2016 la conducerea UEFA, pentru un mandat de doi ani şi jumătate, după ce francezul Michel Platini a demisionat în urma scandalului de corupţie de la FIFA. 

Doi contracandidați a avut Ceferin în 2016 – Michael van Praag (președintele Federației Olandeze de Fotbal) și Ángel María Villar Llona (președintele Federației Spaniole de Fotbal).

La Congresul UEFA de la Roma din 7 februarie 2019 vor mai fi aleşi un vicepreşedinte al FIFA, un vicepreşedinte FIFA din partea federaţiilor britanice, un membru al Comitetului Executiv al FIFA – cu un mandat de patru ani – şi alţi doi membri cu un mandat de doi ani.