Jucătorii Astrei Giurgiu sunt neplătiți de aproape 5 luni și ar putea să devină liberi de contract înainte de finalul sezonului. Giurgiuvenii mai au de disputat o etapă din play-off-ul Ligii 1 și finala Cupei României.

Emilian Hulubei, președintele Asociaţiei Fotbaliştilor Amatori şi Nonamatori din România (AFAN), a declarat că memoriile jucătorilor pot fi soluționate rapid de către comisiile FRF.

Jucătorii Astrei își pot depune memorii să rămână liberi de contract începând de mâine, 16 mai. E tristă situația. Acolo nu mai sunt bani. Mai sunt și jucători care sunt pe final de contract. Monitorizarea se face din 6 în 6 luni, sistemul de licențiere trebuie să fie mai aspru. Dacă s-ar lua măsuri cu depunctări, atunci alta ar fi situația”, a zis Emilian Hulubei la DigiSport.

Recent, preşedintele Astrei Giurgiu, Dani Coman, a anunţat că demisionează din cauza restanţelor salariale către fotbalişti.

AFAN şi-a exprimat îngrijorarea faţă de situaţia financiară din fotbalul românesc și reclamă modul în care unele cluburi îşi respectă obligaţiile față de jucători și față de competiția sportivă.

Sindicatul fotbaliştilor propune ca o parte dintre sumele obţinute din vânzarea drepturilor TV să fie reţinute de Liga Profesionistă de Fotbal, ca o garanţie pentru plata salariilor jucătorilor.