UPDATE: Federația de Fotbal din Suedia a explicat că superstarul lui Leipzig a părăsit cantonamentul din cauza unei accidentări: „Emil Forsberg s-a resimţit după o accidentare mai veche, după meciul de ieri. După discuţii între conducerea naţionalei, jucător, staful medical şi club, s-a decis ca Emil Forsberg să părăsească echipa şi să se întoarcă la Leipzig.” 

Suedia a început cu dreptul primul meci din preliminariile EURO 2020. Nordicii au câștigat meciul cu România, scor 2-1, și se află pe primul loc în grupa F. 

Emil Forsberg, 27 de ani, este unul dintre cei mai buni jucători ai naționalei Suediei. Fotbalistul a jucat până în minutul 68 în partida cu România, iar când a ieșit de pe teren, a dat mâna cu selecționerul Janne Andersson fără să se uite la el.

„L-am folosit o oră pe Emil Forsberg, pentru că în ultimele 6 luni a jucat 60 de minute într-un singur meci. Am considerat că nu poate face faţă şi am decis să-l schimb. Asta a fost decizia mea.” a declarat selecționerul nordicilor.

Potrivit presei din Suedia, vedeta celor de la Leipzig a părăsit cantonamentul, iar în următoarele meciuri există o șansă foarte mare ca Forsberg să nu mai fie convocat.

23 de milioane de euro este cota de piață a fotbalistului, potrivit transfermarkt.com.