Situația de la Astra, în atenția presei din Elveția: “Șefii ne spun că Niculae va ieși în trei, patru luni din închisoare!”

Giurgiuvenii traversează din nou o perioadă delicată, după ce patronul Ion Niculae a fost condamnat definitiv la 5 ani de închisoare cu executare!

Situația de la Astra Giurgiu este una agitată ca întotdeauna, iar viitorul clubului este unul incert în aceste momente, în ciuda faptului că oficialii echipei au dat asigurări că nimic nu se va schimba odată cu dispariția lui Ioan Niculae din viața fostei campioane a României.

Ziarul elvețian La Matin a vorbit despre atmosfera de la formația românească și l-a avut drept principală sursă pe mijlocașul Sebastien Wuthrich, care evoluează în acest moment sub comanda lui Eugen Neagoe. Cotidianul vorbește despre problemele pe care le-a întâmpinat jucătorul în România, dar și despre condamnarea patronului Ioan Niculae la închisoare.

astra 1

Proprietarul miliardar al clubului său, Astra Giurgiu, este după gratii. Salariile nu mai sunt plătite. Jucătorul originar din Neuchatel tocmai îşi câştigase locul de titular. Drumul crucii a început la Servette Geneva iarna trecută. Cum nu s-a ajuns la un acord pentru prelungirea contractului, clubul l-a trimis pe Sebastien Wuthrich în tribune, având de pierdut atât jucătorul, cât şi echipa. (…)

Fotbalistul din Neuchatel a trebuit să aştepte până în octombrie pentru a semna cu Astra Giurgiu, din prima divizie din România. Începutul unei aventuri nebuneşti care nu se mai termină, o ultimă răsturnare de situaţie fiind încarcerarea miliardarului care deţine clubul, Ioan Niculae.

Cu Astra, totul era clar la început. ‘Antrenorul mă voia, totul era planificat. Cum nu mai jucasem de nouă luni, a fost prevăzut să revin gradual pe teren. Jucam câteva minute, din ce în ce mai mult, ca să regăsesc ritmul şi un loc de titular’.

Citește și Detalii despre situația de la Astra, după condamnarea lui Ioan Niculae: „Nu va fi afectată activitatea echipei”

Primul necaz: antrenorul care conta pe el (Alexandru Radu) a fost demis după patru meciuri, în noiembrie 2020. ‘Noul antrenor juca mai defensiv, spune Wuthrich. Am simţit de la început că ar putea fi complicat pentru mine şi aşa a fost. Eram mereu convocat, însă pe bancă, şi lucrurile stăteau prost cu timpul de joc. M-am stăpânit. Chiar am cerut să plec, să fiu împrumutat până la finalul sezonului. Un club din România era foarte interesat, dar Astra a refuzat. Lucrurile apoi s-au aranjat, din fericire.

Şefii ne spun să nu ne facem griji. Ei spun chiar că Niculae va ieşi din închisoare peste trei sau patru luni, că nu este prima oară. Poate că ne spun asta fiindcă fiindcă din punct de vedere sportiv lucrurile merg mai bine şi Astra întrevede play-off-ul. Eu nu ştiu. E adevărat că dacă te uiţi la televizor sau în ziare, chiar fără să înţelegi totul, lucrurile par grave.

Două luni de întârziere a plăţii salariilor după primele două luni. M-am adresat FIFA, ce a somat clubul să mă plătească, lucru pe care l-a făcut. Acum, e acelaşi lucru. Din nou două luni de întârziere cu salariile în ce mă priveşte, patru luni pentru unii coechipieri. Ni s-a spus că fiica lui Niculae va face ceea ce este necesar, clubul trebuie să rezolve problema până pe 4 martie.

Da, nu e uşor de suportat. Vreau să mă detaşez puţin de această situaţie. Poate fiindcă am mai trecut printr-un faliment. La Neuchatel, cu Ceagaev (fost patron al clubului din acel oraş – n. r.). Vom vedea, până atunci, mă concentrez asupra a ceea ce se întâmplă pe teren'”, scrie Le Matin, citat de Agerpres.

Citește și S-a decis! Cine este noul șef al Astrei Giurgiu, după arestarea lui Ioan Niculae