Fostul fotbalist sârb Sinișa Mihajlovici, actualmente antrenorul echipei Bologna, a anunțat că a fost diagnosticat cu leucemie. În vârstă de 50 de ani, Mihajlovici a declarat că nu va ceda în fața acestei boli necruțătoare. 

Leucemia este un tip de cancer care afectează leucocitele (celulele albe) din sânge. Rata de supraviețuire la 5 ani după depistarea bolii este de 61%. 

Potrivit BBC, Mihajlovici a acuzat stări febrile și a fost consultat inițial de către medicul echipei Bologna, în această vară.

Când am aflat vestea, a fost groaznic. Am plâns mult în ultimele zile, m-am gândit cât de repede trece viaţa. Nu am plâns de frică. Voi înfrunta boala, voi lupta aşa cum am făcut întotdeauna, cu capul sus! Este o maladie agresivă, dar pot să o înving!

Voi merge la spital şi voi începe tratamentul! Voi lupta ca să mă fac bine! Le-am explicat jucătorilor că o să lupt să câştig, aşa cum le spuneam şi lor să lupte pe teren pentru a câştiga. Sunt convins că voi câştiga această luptă. N-am nici cel mai mic dubiu! Trebuie să ies învingător pentru familia mea, pentru copiii mei, pentru toţi cei care ţin la mine„, a spus Mihajlovici, în cadrul unei conferințe de presă.

Fostul fundaș a anunțat că nu-și va da demisia de la Bologna și va continua să antreneze pe durata tratamentului. 

Sinișa Mihajlovici a câștigat Cupa Campionilor Europeni cu Steaua Roșie Belgrad în 1991. A făcut carieră în Italia, la Lazio și Inter: două campionate, patru cupe, Cupa UEFA, Supercupa UEFA.

Ca antrenor, Mihajlovici a pregătit echipele Bologna, Catania, Fiorentina, Serbia, Sampdoria, AC Milan, Torino și Sporting Lisabona.