Simona Halep, sursă de inspirație pentru o tânără jucătoare! “Am ieșit din zona de confort”

Jucătoarea poloneză Iga Swiatek (18 ani, locul 65 WTA) a reușit cea mai importantă victorie a carierei, învingând-o pe daneza Caroline Wozniacki în turul doi la Rogers Cup. La finalul partidei, Swiatek a dezvăluit că meciul împotriva Simonei Halep la Roland Garros i-a schimbat viziunea despre tenis.

Iga Swiatek a trecut de fostul lider mondial Caroline Wozniacki cu scorul de 1-6, 6-3, 6-4.

A fost prima victorie pentru Swiatek împotriva unei deținătoare de titlu de Mare Șlem. Poloneza a fost campioană la Wimbledon în 2018.

Mă simt minunat. Am ieșit din zona mea de confort. Lucrez cu antrenor pentru a-mi dezvolta mai multe arme. Înainte, voiam doar să lovesc mingea foarte puternic. Obișnuiam să-mi asum prea multe riscuri. A fost principala eroare pe care am făcut-o la Roland Garros când am jucat împotriva Simonei Halep. În timpul meciului, mă uitam la ea și vedeam că face lucruri diferit. După meci, am discutat cu antrenorul meu și am stabit să încercăm o altă abordare.

M-am gândit foarte mult la aspectul tactic al jocului… după Openul Franței (n.a. – s-a oprit în optimi, după 1-6, 0-6 cu Simona Halep). Sunt o jucătoare de forță, dar nu cred că este cea mai bună idee să folosesc forța pură împotriva unor jucătoare precum Halep, Wozniacki. Trebuie să o mai las și pe adversară să facă greșeli“, a spus Iga Swiatek, citată de site-ul WTA.

În optimile de finală la Toronto, Iga Swiatek va juca împotriva japonezei Naomi Osaka, locul 2 WTA.