Simona Halep (locul 2 WTA) a declarat că vrea să progreseze din punctul de vedere al pregătirii mentale și va continua să colaboreze cu un psiholog. Românca a vorbit despre elementele necesare pentru menținerea unui echilibru în cariera sportivă.

Aseară, Halep s-a calificat în optimile de finală ale turneului de la Indian Wells, după un meci dificil cu ucraineanca Katerina Kozlova, scor 7-6 (3), 7-5.

La finalul unei partide de aproape două ore, cu multe răsturnări de situație, constănțeanca a fost întrebată despre importanța unui antrenor, având în vedere că nu colaborează cu nimeni în prezent.

Fiecare antrenor pe care l-am avut a fost important pentru mine. Au contribuit la ‘fundația casei’ mele. Oamenii din jurul meu sunt foarte importanți, echipa. Cred că lucrul cel mai important din carieră este să ai oamenii potriviți alături de tine și să înveți de la ei, să extragi energie pozitivă de la ei.

Cred că partea mentală este cea mai importantă în tenis. De aproximativ doi ani lucrez cu un psiholog, nu este ușor să rămâi concentrat în fiecare zi, să obții maximum de la tine. Am învățat multe lucruri și vreau să le îmbunătățesc„, a spus Simona, în cadrul unei conferințe de presă.

Cehoaica Marketa Vondrousova (19 ani, locul 61 WTA) este viitoarea adversară a Simonei Halep la Indian Wells. Partida va fi programată marți seară.