Simona Halep s-a impus în meciul cu Karolina Pliskova, scor 6-4, 5-7, 6-4! Sportiva româncă a adus al doilea punct al României în confruntarea cu Cehia, după un meci care a durat 2 ore și 40 de minute.

Simona a câștigat pentru a doua oară în carieră ambele confruntări din Fed Cup. Sportiva româncă s-a impus ieri cu Siniakova, scor 4-6, 0-6, iar astăzi cu Pliskova. Numărul 3 WTA a mai reușit această performanță și anul trecut, împotriva Elveției.

„Aveam destulă energie, mai puteam să joc! Nu e uşor pe acest teren, dar m-am simţit foarte bine şi am luptat până la capăt. Mi-am dorit foarte mult să câştig. Nu e uşor să fiu ofensivă cu Karolina, e foarte greu să intru şi eu în minge şi să dau tare. Am încercat să mă apăr foarte bine.

Nu ştiu dacă este un complex, dar mereu avem meciuri grele. Mă bucur că de această dată am câştigat eu în Fed Cup. Data trecută m-a învins ea, la mine acasă, iar acum e 1-1. Mereu meciurile din TOP 5 sunt ca o finală de Mare Şlem. Eu sper să câştigăm confruntarea cu meciul de simplu.” a declarat Simona Halep pentru TelekomSport.

”Nu îmi pasă de statistici acum, am câştigat meciul. Dar este foarte important în general şi voi studia acest aspect. E cea mai mare victorie din FED Cup. Să câştig ambele meciuri împotriva Cehiei înseamnă mult pentru mine, e o ţară cu istorie mare în această competiţie.

Cred că românii sunt obişnuiţi cu aceste meciuri, eu mereu am câte un meci tare. A fost greu şi din teren, a fost o presiune foarte mare. Îmi doream mult să câştig meciul pentru ţara noastră. Sunt bucuroasă că am reuşit şi sunt bucuroasă că am învins o jucătoare aflată într-o formă extraordinară. În FED Cup e un pic diferit, emoţiile sunt diferite, e o presiune în plus, dar suntem la un nivel înalt şi sunt obişnuită cu astfel de meciuri.

Meciurile de aici nu au treabă cu meciurile mele de la turnee, aici joc strict pentru ţară şi îmi face mare plăcere să fac acest lucru. Dau tot ce am mai bun, de fiecare dată când vin şi câştigând aceste două meciuri am o şi mai mare încredere pentru următoarele meciuri în FED Cup.” a mai spus Simona la conferința de presă.

Vezi și VIDEO LIVE BLOG | Buzărnescu, învinsă de Siniakova. România – Cehia 2-2. Meciul de dublu e decisiv!