Simona Halep, bună de plată! De ce riscă să fie amendată românca

Simona Halep. Foto: Profimedia

Simona Halep (29 ani) riscă să fie amendată de către Asociația Tenisului Feminin (WTA).

Începutul anului 2021 a fost unul cu multe încercări pentru sportiva din Constanța. La ultimele două turnee la care și-a anunțat prezența, a fost nevoită să se retragă din cauza problemelor medicale. O accidentare la umăr a obligat-o să abandoneze la Miami Open înainte de turul trei, dar și la duelul cu Italia din cadrul Billie Jean King Cup, fostul FED Cup, din 16-17 aprilie, unde urma să participe cu echipa României.

Simona Halep Miami Open scaled
Sursa foto: Profimedia Images

Chiar și participarea la turneul de la Stuttgart, cel care deschide sezonul de zgiră, este pusă sub semnul întrebării. Având în vedere desele retrageri din competiții, Simona Halep riscă să fie amendată de către WTA.

Organizația principală a tenisului feminin la nivel mondial are un regulament riguros în ceea ce privește abandonurile în mod repetat din turneele din circuit. Sunt permise doar două ”retrageri scuzabile”, la care constănțeanca nu mai are dreptul după părăsit nevoit la turneele de la Doha și Dubai.

profimedia 0427434099 scaled
Sursa foto Credit- CHRISTOPHE SAIDI/SIPA/1904221312, Profimedia Images

„O jucătoare se poate retrage din proba de simplu a unui turneu fără a primi amendă pentru retragere târzie, cu condiția ca WTA să fie anunțată înainte de începerea primului meci al jucătoarei de pe tabloul principal. O sportivă are dreptul la două retrageri scuzabile într-un sezon competițional”, explică cei de la WTA ce este „retragerea scuzabilă”.

Simona Halep conferinta Australian Open scaled
Sursa foto: Profimedia Images

Astfel că, Simona Halep, nemaiputând să se retragă din vreun turneu final încă din aprilie, va fi nevoită să scoată din buzunar 5.000 de dolari pentru o retragere târzie dintr-un turneu WTA 250 și 7.500 de dolari la un turneu de categorie WTA 500 – așa cum este cel de la Stuttgart! 10.000 de dolari este amenda la un turneu WTA 1.000 Non-Mandatory și 20.000 de dolari pentru retragerea târzie dintr-un turneu WTA 1.000 Mandatory, informează cei de la ProSport.

CITEȘTE ȘI –>> Simona Halep nu mai vine la FED Cup! Motivul absenţei şi înlocuitoarea aleasă