Simona Halep, resemnată după eliminarea de la Wimbledon: ”Nu poţi să le ai pe toate!”

Simona Halep, liderul clasamentului mondial, a fost eliminată surprinzător în turul 3 al turneului de la Wimbledon, de către taiwaneza Su-Wei Hsieh (locul 48 WTA), scor 6-3, 4-6, 5-7. Românca a recunoscut că nu s-a adaptat în totalitate condițiilor de joc pe iarbă.

”Da, cu siguranţă a fost mai puţin bine că n-am avut un meci înainte, dar a fost şi bine, pentru că n-am avut timp să am meciuri, că am mers spre finală la Roland Garros. Nu poţi să le ai pe toate. M-am simţit bine, a fost bucurie foarte mare că am câştigat la Roland Garros.

Am fost super concentrată pe Wimbledon, dar suprafaţa e dificilă şi n-am prea reuşit să-mi fac jocul. E foarte greu să te acomodezi pe iarbă după ce vii de pe zgură, e cu totul altceva. Am încercat cât s-a putut să mă adaptez, dar n-a ieşit în ultimul meci” a precizat Simona Halep.

Halep Nara3

Pentru prima oară în istoria competiției, niciuna dintre primele 10 favorite nu ajunge în sferturi, după ce Karolina Pliskova a fost și ea eliminată. Liderul WTA merge în continuare pe mâna Serenei Williams, de opt ori câștigătoare a turneului de pe iarba londoneză:

„Nu ştiu cum să îmi explic şi nu ştiu dacă ar trebui eu să explic. Cred că aşa a fost să fie, şi cele mai jos clasate de locul 10 au jucat mai bine, au avut mai multă încredere. Nu știu cine va câștiga, dar o mare șansă o are Serena”, a mai declarat Simona, care a răspuns apoi scurt atunci când a fost întrebată ce urmează pentru ea în viitorul apropiat: „O vacanță!”.