„România mai are acum o marcă pe mapamond, alături de Nadia Comăneci, alături de Gheorghe Hagi, alături de Ilie Năstase. Acum o avem pe Simona Halep. Trioul legendar devine cvartet: Nadia, Ilie, Hagi, Halep!”. Această declarație îi aparține jurnalistului Cristian Tudor Popescu și a fost făcută în seara de după extraordinara performanță reușită de Simona la Roland Garros.

Afirmația făcută de reputatul jurnalist prinde și mai mult contur după ce Ghiță Mureșan, singurul baschetbalist român care a jucat în campionatul profesionist Nord-American a declarat pentru realitateadecluj.net ”Halep este mai cunoscută în SUA decât mine, Nadia sau Hagi”.

Aflat la Cluj-Napoca, ”Big Ghiță” va participa la Sports Festival, eveniment care se desfășoară între 14-17 iunie(click AICI), acolo unde va face demonstrații pentru copii și se va reîntâlni cu colegii din marea echipă a Clujului, care aducea în 1992 primul titlu la baschet.

”Ghiță Mureșan nu prea mai există!”

Mureșan recunoaște că proaspăta câștigătoare de la Roland Garros e o adevărată vedetă în Statele Unite și că sportiva română i-a ”luat fața” :

”În America, toată lumea știe de Simona Halep. Ghiță Mureșan nu prea mai există. Am niște prieteni, vecini, americani, nu au nimic în comun cu România, dar o respectă și o iubesc pe Simona ca pe copilul lor. Merg la toate turneele mari, peste tot în lume se duc după ea. În America are cei mai mulți fani. Este, de departe, cea mai cunoscută româncă acolo, peste mine, Hagi sau Nadia”, a declarat Mureșan pentru realitateadecluj.net.