Simona Halep, din ce în ce mai departe de locul 1! Liderul mondial reacționează la criticile primite

Actualul loc trei WTA, Simona Halep, a decis să se retragă de la turneul din Statele Unite, din cauza unor probleme medicale!

În schimb, Ashleigh Barty (24 ani) a mers până la capăt și a câştigat, sâmbătă, pentru a doua oară consecutiv turneul de la Miami.

barty halep

În finala, australianca a învins-o pe jucătoarea canadiană de origine română, Bianca Andreescu (locul 9 WTA). Andreescu a abandonat în setul doi, la scorul de 6-3, 4-0 pentru Barty. Canadianca a acuzat probleme la glezna dreaptă.

Ashleigh Barty și-a consolidat poziția de lider în clasamentul WTA și s-a distanțat în fruntea clasamentului de urmăritoare, inclusiv de jucătoarea din Constanța. După victoria de la Miami, Barty a ținut să răspundă criticilor venite pentru faptul că nu merită să fie liderul mondial și să domine ierarhia WTA.

barty

“Unii oameni pun la îndoială faptul că aş merita să fiu locul 1. Am văzut asta, dar nu le pot schimba oamenilor părerea. Fiecare are dreptul la o opinie, dar cred că după munca pe care am depus-o alături de echipa mea, merit să fiu pe primul loc. Nu mai trebuie să dovedesc nimic.

Da, e adevărat că nu am jucat în 2020, dar nici nu am adunat puncte în 2020. Am adunat foarte multe puncte în 2019 după un sezon extraordinar şi cred că merit să fiu pe primul loc. Dau totul la fiecare turneu. Nu mă deranjează deloc aceste discuţii”a spus Barty, citată de foxsports.com.au.

halep profimedia 0591321265
Simona Halep. Foto: Profimedia

În urma succesul de la Miami Open, Ashleigh Barty s-a îndepărtat de Simona Halep la peste 2000 puncte. Mai exact, australianca are 9.186 de puncte, fiind urmată de Naomi Osaka, cu 7.985 puncte. Simona Halep, fostul lider mondial, este în prezent pe locul 3 WTA, și a pierdut 325 puncte după abandonul de la Miami. Cu 6930 de puncte, constănțeanca a rămas la 2.256 puncte față de liderul Barty.

CITEȘTE ȘI –>> Urmările retragerii de la Miami! Simona Halep pierde teren în fața adversarelor