Simona Halep, liderul echipei olimpice de tenis! Obiectivul pentru Tokyo 2020

Simona Halep (locul 1 WTA), Mihaela Buzărnescu, Horia Tecău şi Marius Copil fac parte din lotul olimpic de tenis al României. Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Mihai Covaliu, a anunțat obiectivul pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020.

Lotul olimpic de tenis al României, format din 12 jucători şi jucătoare, va fi prezentat marţi, la Casa Olimpică din Bucureşti.

Federaţia Română de Tenis a stabilit lista pentru Jocurile Olimpice.

Este o mândrie şi o datorie pentru Familia Olimpică a României să aibă în componenţă cei mai buni sportivi. Mă bucur că un lider mondial şi un sportiv care deja a câştigat o medalie olimpică vor face parte din Echipa Olimpică a României. Le doresc celor 12 sportivi să îşi împlinească visul de a câştiga o medalie la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020“, a declarat preşedintele COSR, Mihai Covaliu.

mergea tecau

Horia Tecău, alături de Florin Mergea, a cucerit medalia de argint în proba de dublu la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro (Brazilia), în 2016.

Simona Halep (27 de ani) a avut un an foarte bun, în care a câștigat primul turneu de Mare Șlem (Roland Garros) și pe care l-a încheiat pe prima poziție în clasamentul mondial WTA. Se adaugă trofee la Shenzhen (China) şi Montreal, dar și finale la Openul Australiei, Roma şi Cincinnati (SUA).