Simona Halep este considerată favorită să câștige primul turneu de Mare Șlem al carierei. Românca va disputa, sâmbătă, finala la Roland Garros împotriva americancei Sloane Stephens, a zecea jucătoare a lumii. Românca a declarat că-și va păstra calmul, deși este conștientă că așteptările suporterilor săi sunt mari.

După victoria din semifinale cu iberica Garbine Muguruza (locul 3 WTA), scor 6-1, 6-4, Simona Halep a scăpat de presiunea menținerii pe primul loc în clasamentul mondial. Constănțeanca va rămâne încă două săptămâni în fruntea ierarhiei WTA.

Vreau să mă detașez puțin și să nu mă gândesc la meciul de sâmbătă. Bineînțeles că este o șansă uriașă, dar nu poți să știi niciodată. Voi încerca să mă relaxez. Este un moment special să te califici în finala unui turneu de Mare Șlem. Este cel mai important moment al carierei, pentru că turneele de Mare Șlem sunt cele mai importante. Sunt fericită, mă simt bine. Simt că toată munca pe care am depus-o după turneul de la Melbourne este motivul pentru care am ajuns aici„, a spus Halep la conferința de presă.

Un jurnalist francez i-a amintit româncei faptul că a pierdut trei finale de Mare Șlem, dintre care două la Roland Garros (în 2014 și 2017), dar Simona Halep a reacționat zâmbind, cu o glumă.

Putem să schimbăm subiectul? Haideți să mergem afară, este o vreme frumoasă. Am pierdut trei finale până acum și n-a murit nimeni, așa că totul e în regulă. Cred că voi avea mai multă încredere, pentru că am acumulat destulă experiență. Vreau să rămân calmă. Voi lupta pentru fiecare minge, cred că voi face fericiți mulți oameni. Voi juca pentru fanii mei din întreaga lume… știu că mulți speră să câștig în sfârșit acest turneu de Mare Șlem„, a mai declarat Halep.

Simona Halep (locul 1 WTA) și americanca Sloane Stephens (locul 10 WTA) se vor înfrunta în premieră în finala unui turneu din circuitul WTA. Halep conduce cu 5-2 la confruntările directe. În plus, românca a câștigat ultimele patru partide, dintre care una la Roland Garros (în 2014, în optimi de finală, scor 6-4, 6-3).