Cu toate că nu a mai câștigat un meci de săptămâni bune, fiind chinuită și de o hernie de disc, Simona Halep se menține pe primul loc mondial, unde a împlinit azi 49 de săptămâni. În urmă cu un an de zile, la Beijing, românca urca, în premieră, pe primul loc în lume.

„Primul lucru pe care mi-l amintesc a fost momentul când am strâns în braţe acel număr 1. Chiar tot ceea ce visam eu şi ce îmi doream eu s-a întâmplat”, și-a amintit Halep acel moment petrecut la Beijing.

Citește și FCSB a dezamăgit, dar Becali nu dezarmează! ”Iau titlul. Şi dacă nu vreau tot îl iau!”

Românca în vârstă de 27 de ani se pregătește pentru Turneul Campioanelor și își va păstra locul în clasament până la finalul anului. Astfel, ea o va depăși pe bielorusa Victoria Azarenka (n.r. – bielorusa a fost numărul 1 WTA timp de 51 de săptămâni) și va urca în Top 10 all-time al sportivelor care au fost cel mai mult timp lider mondial.

Locul 9 este ocupat de daneza Caroline Wozniacki, cu 71 de săptămâni, iar pe opt este americanca Lindsay Davenport, cu 98.

Pe primul loc în acest clasament este nemțoaica Steffi Graf, care a stat pe prima poziție a ierarhiei mondiale 377 de săptămâni și este aproape imposibil de ajuns din urmă. Doar Serena Williams ar avea unele șanse să o egaleze, fiind pe locul 3, cu 319 săptămâni.