Simona Halep a început anul cu o victorie, 6-4, 7-5 cu australianca Ajla Tomljanovic, în turneul de la Adelaide, Australia. A patra jucătoare a lumii se pregătește pentru o confruntare mult mai complicată în faza sferturilor de finală, fiind șanse mari să o întâlnească pe bielorusa Aryna Sabalenka, locul 12 WTA.

Halep (28 de ani) va avea avantajul unei zile de pauză, întrucât va juca joi, iar viitoarea ei adversară va fi decisă miercuri dimineață, între Aryna Sabalenka și Bernarda Pera (SUA, locul 70 WTA).

Sabalenka este favorită certă în meciul cu Pera, o jucătoare venită din calificări. Cu toate acestea, jucătoarea din Belarus nu a avut o evoluție convingătoare în primul tur la Adelaide și a avut nevoie de trei seturi pentru a trece de taiwaneza Su-Wei Hsieh, scor 5-7, 6-1, 7-5.

Simona Halep nu a mai jucat niciodată cu Bernarda Pera, iar cu Aryna Sabalenka a câștigat ambele confruntări.

Într-o zi bună, Aryna Sabalenka poate să bată pe oricine, mai ales pe această suprafață rapidă. Bielorusa în vârstă de 21 de ani are un serviciu în forță și un stil de joc agresiv, cu lovituri puternice.

În plus, Simona Halep nu se simte confortabil în fața unor jucătoare care se bazează pe forță, dar au și tehnica necesară pentru a face diferența.

Potrivit specialiștilor, Simona Halep e favorită să ajungă în finală la Adelaide, turneu de categorie Premier. Olandeza Kiki Bertens (locul 9 WTA) sau cehoaica Petra Kvitova (7 WTA) ar putea fi adversara din semifinale pentru Simona Halep.