Simona Halep, liderul clasamentului mondial WTA, a oferit un interviu inedit pentru site-ul oficial al FIFA. Românca a vorbit despre pasiunea ei pentru fotbal și și-a declarat admirația pentru Gică Hagi.

Halep (27 de ani) a intrat în atenția fanilor și prin modul în care jonglează cu mingea de fotbal. Simona a postat mai multe filmulețe în care și-a demonstrat această abilitate.

Iubesc fotbalul! Tatăl meu nu a avut o carieră profesionistă, dar a iubit fotbalul și multă lume mi-a spus cât de talentat a fost. Am jucat foarte mult fotbal când eram copil, pe stradă, cu verii și cu fratele meu. Abilitatea mea de a jongla cu mingea pe picior a venit în mod natural. Poate că am puțin talent și coordonare pentru asta. Nu am făcut nimic special pentru a învăța. La fel ca oricare alt sport, doar am exersat foarte mult. Cred că recordul meu este de 89 de ori„, a spus Halep, în interviul pentru FIFA.

Constănțeanca a dezvăluit cine este eroul ei în sport, persoana pe care o admiră cel mai mult.

Gheorghe Hagi a fost eroul meu. Am fost încântată să-l întâlnesc când eram copil. Și când am descoperit că știe cine sunt, nu mi-a venit să cred. L-am întâlnit la un meci al Stelei în Liga Campionilor. A fost foarte drăguț cu mine. Mi-a oferit niște sfaturi extraordinare.

Sunt prea tânără pentru a vorbi despre rezultatele lor (n.a. – ale Generației de Aur), dar oamenii încă mai discută despre ei. Aud multe povești despre cât de buni au fost și admir fiecare fotbalist din acea generație. Nume mari, personalități puternice, oameni deosebiți. Am avut onoarea să-i cunosc personal pe câțiva dintre ei. Sunt prietenă bună cu Bogdan Stelea, îmi place să-l ascult cum vorbește despre experiențele ca sportiv. Și este o persoană deosebită„, a mai declarat Simona.

Simona playing football

Simona has great foot skills. She nutmegs Darren and then scores!Source: WTA#BNPPO18

Publicată de WTA Romania pe Luni, 12 martie 2018