Simona Halep se confruntă cu probleme medicale, după ce a fost nevoită să abandoneze în optimile de finală ale turneului de la Wuhan, China. Sezonul 2020 se anunță foarte important pentru româncă, Jocurile Olimpice de la Tokyo fiind o prioritate.

România se bazează pe Simona Halep și la Fed Cup, dar prezența acesteia la confruntarea din play-off este pusă sub semnul întrebării.

Halep s-a declarat nemulțumită de noul format al Fed Cup, care prevede un turneu final găzduit de Budapesta. În consecință, a fost eliminată șansa de a juca pe teren propriu, cu trofeul pe masă.

Am vorbit cu ea înainte să plece pentru ultima parte a sezonului. Se știe că noul format al Fed Cup este făcut în așa fel încât noi nu mai suntem calificați direct. Trebuie să jucăm iar un meci de baraj, cu Rusia, acasă. Simona este deranjată de acest aspect, plus că și meciul acela epuizant din semifinale i-au lăsat urme neplăcute în amintirea ei.

Nu pot confirma 100% că va veni, vom vedea! Va conta și finalul ei de an, dar și programul pe care-l va pune la punct cu noul ei antrenor, Darren Cahill.

Cu toții ne simțim dezavantajați! Fiind în semifinală anul acesta, trebuie să o luăm cumva de la capăt în calificări, ceea ce pe formatul vechi nu se întâmpla. Nu este în regulă, dar nu avem ce face„, a spus Florin Segărceanu, căpitanul nejucător al României, pentru DigiSport.

Echipa de Fed Cup a României va înfrunta Rusia în play-off-ul Fed Cup pentru turneul final din 2020.

Confruntarea va avea loc în România, pe 7 și 8 februarie 2020.

Câștigătoarele celor opt meciuri de baraj se vor califica la turneul final al Fed Cup de la Budapesta, programat între 14 și 19 aprilie 2020.