Irina Begu și Monica Niculescu s-au impus în meciul de dublu cu Cehia, scor 6-7 (2), 6-4, 6-4. România este în semifinalele Fed Cup și va întâlni Franța!

Simona Halep (3 WTA) s-a impus în meciul cu Karolina Pliskova, scor 6-4, 5-7, 6-4! Sportiva româncă a adus al doilea punct al României în confruntarea cu Cehia, după un meci care a durat 2 ore și 40 de minute.

„Din tribune a fost şi mai greu, am avut emoţii mari, dar mă bucur atât de mult pentru fete. Monica mi-a spus înainte de meci: <Nu vrei să intri tu în locul meu?>, că avea emoţii. I-am spus: <Nu, tu eşti mai bună!> A dovedit pe teren că a fost cea mai bună astăzi. Cred că toate am depus un mare efort, am fost cu inimă mare în acest meci, toate ne-am dorit să câştigăm această partidă. Am jucat cu o mare, mare campioană, Cehia, o campioană enormă şi am reuşit să câştigăm. Cred că toate am dat totul pentru week-end-ul acesta ca să fie bine. Fetele sunt extrarodinare şi şi-au lăsat inima pe teren, ceea ce a fost important pentru că au reuşit să câştige. Pentru mine înseamnă enorm, îmi doream tare mult şi aşa cum am spus, anul acesta dau totul pentru echiap de FedCup. sper să nu ne oprim aici, sper să mergem mai departe cu bine. Pentru ţara noastră este un lucru enorm şi micuţii care se apucă de tenis trebuie să aibă încredere că visul acesta poate deveni realitate. Jucătoarele din Cehia au demosntrat că sunt campioane, ne bucurăm că le-am bătutut acasă, ele ne-au bătut la noi şi am spus că de data aceasta trebuie să ne luăm revanşa.” a declarat Simona Halep pentru TelekomSport.

”E minunat. Semifinala! Hai Romania! Sunt foarte mandra de aceasta echipa! Ce weekend!” a fost mesajul postat de Simona Halep pe Twitter.