Simona Halep a fost marcată de incendiul devastator de la Catedrala Notre-Dame din Paris. Constănțeanca se află în Franța pentru confruntarea din semifinalele Fed Cup.

Echipa de Fed Cup a României a susținut o conferință de presă la Rouen, înaintea partidelor cu Franța de sâmbătă și duminică.

Simona Halep a dezvăluit că a urmărit cu emoție desfășurarea intervenției de la Catedrala Notre-Dame, alături de Irina Begu, Mihaela Buzărnescu, Monica Niculescu și Raluca Olaru.

Eram toate împreună la masă când a început incendiul şi a apărut ştirea. A fost un moment trist, m-a atins un pic și m-a afectat. Se pot întâmpla aceste lucruri și nu le putem controla. Așa că a fost doar un moment de tristețe pentru mine şi îmi pare rău pentru ceea ce s-a întâmplat. M-a întristat pentru că Parisul îmi place foarte mult„, a spus Halep, în cadrul unei conferințe de presă.

Catedrala Notre-Dame, construită acum peste 800 de ani, este printre cele mai mari atracții turistice din Europa, cu peste 13 milioane de vizitatori anuali. Reconstrucția sau restaurarea zonelor afectate de incendiu ar putea dura minimum cinci ani.