Simona Halep a declarat că Ion Țiriac ar face o treabă foarte bună din funcţia de preşedinte al Federaţiei Române de Tenis. Halep are o relație foarte bună cu Țiriac și a fost consiliată de către miliardar.

Preşedintele FRT, George Cosac, a declarat că nu va mai candida pentru un nou mandat dacă Ion Ţiriac îşi va menţine intenţia de a participa la alegerile din această vară.

Geoge Cosac și Ion Țiriac, alături de ministrul Tineretului și Sportului, Bogdan Matei

Ar fi un lucru foarte bun dacă domnul Ţiriac ar conduce tenisul românesc. Cred că prin tot ce a făcut în viaţa asta a arătat că este un om capabil de orice. Cred că tenisului românesc îi va fi bine dacă va fi condus de dumnealui. Nu ştiu, nu am discutat cu dânsul acest subiect şi prefer să nu comentez„, a spus Halep pe aeroport, înaintea plecării la Paris pentru turneul de la Roland Garros.

Din cauza unor probleme de natură juridică, statutul Federației Române de Tenis nu a fost aprobat, iar noua conducere nu a fost recunoscută de Ministerul Tineretului și Sportului.

În luna aprilie, Simona Halep și Horia Tecău au transmis un mesaj în care cer Guvernului României să recunoască statutul Federației Române de Tenis și să acorde finanțarea corespunzătoare.