Fosta jucătoare de tenis Martina Navratilova, câștigătoare a 18 titluri de Mare Șlem la simplu, a declarat că Simona Halep este principala favorită la Roland Garros. 

Deși japoneza Naomi Osaka este liderul mondial WTA, românca este văzută drept principala favorită pe zgura de la Paris de către majoritatea specialiștilor. 

Simona Halep (27 de ani, locul 3 WTA) este campioana en titre de la Openul Franței, al doilea turneu de Mare Șlem al anului. Constănțeanca a mai reușit două finale, în 2014 și 2017.

Trebuie să o aleg pe Simona Halep ca favorită. Este campioana en titre și trebuie să aibă multă încredere, a avut niște rezultate bune și este sănătoasă. Combinația ei de apărare și ofensivă îi permite să joace un tenis mai bun decât oricine pe zgură. Mi se pare că acum Halep se mișcă și mai bine pe zgură. Este dinamică și acoperă foarte bine terenul, returnează foarte multe mingi și forțează adversarele să lovească mingea de mai multe ori înainte de finalul punctului, generând erori.

Va fi greu pentru să o învingă cineva pe Halep. Toate jucătoarele care lovesc puternic – Osaka, Serena, Karolina Pliskova și Petra Kvitova – vor avea o șansă împotriva ei, dar trebuie să joace un tenis excelent pentru a avea această șansă. Având în vedere nivelul actual din tenisul feminin, cu diferite câștigătoare de turnee în acest an, există o șansă bună ca învingătoarea să fie alta decât cele menționate. Vom afla în două săptămâni„, a spus Martina Navratilova pentru site-ul WTA.

CITEȘTE ȘI -> ANALIZĂ | Traseu lejer până în sferturi pentru Simona Halep la Roland Garros. Toate româncele sunt pe aceeaşi parte a tabloului

Navratilova, campioană de două ori la Roland Garros, nu o exclude din calcule pe Naomi Osaka, dar vorbește despre slăbiciunile evidente ale japonezei pe zgură.

Toată lumea vrea să o învingă pe Naomi Osaka la Paris, jucătoarele vor prinde curaj împotriva ei pe zgură. Zgura este cea mai slabă suprafață pentru Osaka. Cred că are o șansă să câștige al treilea titlu consecutiv de Mare Șlem, are armele necesare pe orice suprafață. Dar depinde și de condițiile de la ora jocului.

Jucătoarele care lovesc puternic, precum Osaka, pot să aibă succes pe zgura de la Roland Garros. Ajută faptul că mingile sunt mai ușoare decât înainte, va fi mai ușor să câștigi puncte cu lovituri direct câștigătoare și cu erori forțate, decât prin defensivă. Deplasarea lui Naomi Osaka pe zgură pare OK. Va trebui să se apere bine„, a mai spus fosta jucătoare.