Simona Halep (locul 7 WTA) a declarat că adoră actuala structură a Fed Cup și că va boicota competiția dacă se va schimba formatul meciurilor.

Federația Internațională de Tenis (ITF) va face un ‘anunț important’ despre Fed Cup în această săptămână. Cel mai probabil, competiția va fi modificată și ar putea să fie precum Cupa Davis, care a devenit un eveniment multinațional găzduit de un singur oraș.

În această eventualitate, România nu ar mai putea să găzduiască meciuri de la Fed Cup, principalul motiv de nemulțumire al Simonei Halep.

Iubesc Fed Cup și nu aș schimba niciodată competiția. Dacă se va modifica, nu voi mai juca. Îmi place formatul de acum. Dacă se va schimba, va fi greu, pentru că Fed Cup înseamnă să joci acasă și în deplasare. Dacă ITF mă va întreba, le voi spune opinia mea„, a spus constănțeanca, citată de Reuters.

În acest an, România a ajuns în semifinalele Fed Cup, dar a pierdut dramatic împotriva Franței. Suporterii românii au creat o atmosferă fantastică la Rouen.

Este cel mai frumos sentiment să joci acasă. Am jucat foarte mulți ani în Fed Cup și m-am simțit excelent acasă, foarte mulți oameni au venit să mă susțină. În același timp, în deplasare trebuie să gestionezi emoțiile și presiunea„, a mai declarat Simona Halep.