Simona Halep a revenit în țară după participarea la Openul Australiei. Românca a declarat că nu se gândește la locul 1 mondial și a lăudat-o pe Karolina Pliskova pentru victoria cu Serena Williams din sferturi.

Simona Halep a coborât pe locul 3 WTA în clasamentul actualizat la zi, după ce japoneza Naomi Osaka s-a calificat în semifinalele Openului Australiei. Românca poate fi depășită și de cehoaica Karolina Pliskova, dacă această va ajunge în finală la Melbourne.

Jucătoarea din România a pierdut multe puncte în clasament după ce nu a reușit să apere finala de anul trecut la Openul Australiei. Simona a fost eliminată în optimi de către Serena Williams.

Nu a fost un turneu rău, nici foarte bun, dar ținând cont de toată pregătirea pe care am avut-o în iarnă, am avut meciuri foarte bune. A fost un tablou greu, poate cel mai greu de până acum, jucând cu surorile Williams una după alta. În schimb, au fost și meciuri bune pentru mine, ca să văd că nivelul meu de joc este acolo.

Mă bucur pentru Pliskova, pentru că e o mare realizare să o bați pe Serena, mai ales într-un Grand Slam. Știam că poate să o bată, pentru că are serviciu foarte puternic, și s-a dovedit„, a spus Simona pe aeroport.

Luni, Halep va pierde primul loc în ierarhia WTA, după 48 de săptămâni consecutive şi 64 de săptămâni în total.

Întrebată când crede că va reveni pe primul loc în lume, Halep a răspuns: „Nu am nici cea mai mică idee și nici nu mă gândesc la acest lucru. Vreau să fiu sănătoasă și să revin la cel mai înalt nivel„.

Simona a vorbit din nou despre o posibilă colaborare cu antrenorul belgian Thierry Van Cleemput.

Sunt în discuții, dar nimic nu e oficial. Când o să fie ceva oficial, dacă o să fie, o să vă anunț. Mă simt bine. Am câteva zile de pauză și voi începe pregătirea pentru Fed Cup„, a declarat Halep.

Simona Halep a pregătit sezonul 2019 alături de Florin Segărceanu (căpitanul nejucător al echipei de Fed Cup a României) și de Adrian Marcu, după despărțirea de australianul Darren Cahill.