Simona Halep (locul 6 WTA) a plecat astăzi spre China, unde va începe pregătirile pentru turneele de la Wuhan și Beijing. Românca nu mai are nicio problemă fizică și este destul de aproape de obiectivul pe care îl are pentru acest final de sezon: calificarea la Turneul Campioanelor, găzduit de Shenzhen.

La US Open, Halep a resimțit dureri la tendonul lui Ahile și la gleznă. Simona a fost eliminată în turul 2 de către Taylor Townsend.

Pentru a obține biletele la Turneul Campioanelor (27 octombrie – 9 noiembrie), Simona Halep are nevoie de rezultate bune la aceste turnee importante din China: Wuhan (22 septembrie – 28 septembrie) și Beijing (28 septembrie – 6 octombrie).

Mă simt destul de bine, sunt încrezătoare şi sper să-mi meargă bine. Este un pic mai diferit, mâncarea este diferită, aerul este diferit, cultura de acolo mai diferită, aşa că încerc să mă adaptez cât pot de bine şi să joc cât se poate de bine, însă nu este uşor.

Fizic sunt sută la sută, nu am niciun fel de probleme. Am avut nişte probleme la gleznă, de fapt la tendonul lui Ahile împreună cu glezna, acum mă simt bine, am făcut recuperarea, am făcut tratament, m-am antrenat în ultima săptămână şi acum mă simt bine.

Darren Cahill va reveni în noul sezon, nu la turneele acestea„, a spus Simona Halep pe aeroportul Otopeni.

Turneul de categorie <<Premier 5>> de la Wuhan se desfăşoară în perioada 22-28 septembrie. ,,Abia aştept să mă întorc…

Publicată de Simona Halep FanSpace pe Luni, 16 septembrie 2019

Potrivit site-ului WTA, Simona Halep mai are nevoie de aproximativ 500 de puncte pentru a se califica fără emoții la Turneul Campioanelor.

La Wuhan, Simona Halep nu are multe puncte de apărat, întrucât a fost eliminată în turul 2 anul trecut.

La Beijing, constănțeanca nu are niciun punct de apărat, deoarece a pierdut în primul tur în 2018.