Americanca Serena Williams și-a declarat susținerea față de campania publicitară derulată de firma de echipament sportiv Nike în care este implicat jucătorul de fotbal american Colin Kaepernick și care a fost condamnată de către președintele american Donald Trump.

După calificarea în semifinale la Openul Statelor Unite, Serena Williams a scris pe Twitter că este „deosebit de mândră să facă parte din familia Nike”.

Crede în ceva. Chiar dacă asta înseamnă să sacrifici totul„, este mesajul transmis de Kaepernick în campania Nike.

(Colin Kaepernick) a făcut foarte multe pentru comunitatea afro-americană și asta l-a costat scump. Este trist. O companie uriașă îl susține și ar putea să fie un motiv de controversă, dar compania nu se teme. Cred că a fost un mesaj puternic pentru celelalte companii.

Modul în care pot să inspir oamenii în afara terenului este visul meu. Cred că sportivii pot să aleagă. Alegerea mea este să încerc să fiu cea mai bună, deși nu sunt perfectă. Dar vreau să dau totul. Poate că în acest fel pot să influențez o altă persoană… și deja înseamnă o schimbare majoră„, a declarat Serena Williams.

Donald Trump a declarat că firma de echipament sportiv Nike transmite un „mesaj îngrozitor” prin această reclamă cu Colin Kaepernick.

CITEȘTE ȘI Donald Trump, atac virulent asupra unei firme de echipament sportiv

Nike este pur și simplu atacată/distrusă cu revoltă și boicoturi. Mă întreb dacă s-au gândit că lucrurile vor decurge așa. Cât despre NFL, îmi este greu să mă uit – și așa va rămâne – până când nu vor sta în picioare alături de drapel„, a scris Trump pe Twitter.