Selecţionerul echipei naționale a Serbiei, Mladen Krstajic, a declarat că România este un adversar de temut pentru primul loc în grupa de Liga Națiunilor. Krstajic nu vrea să facă schimbări radicale în primul ’11’ pentru meciul de la București.

Partida România – Serbia este programată duminică, de la ora 16:00, pe Arena Națională. În cazul unui succes, România trece pe primul loc în grupă.

Întâlnim un adversar foarte bun, îi respectăm. După victoria din Lituania, România își afirmă candidatura la primul loc în grupă. În precedentele 12 meciuri, am schimbat mereu primul ’11’, dar poate că mâine voi proceda altfel. Cel mai important lucru este că am încredere în toți jucătorii, iar pe teren vor intra cei care se află în cea mai bună formă în acest moment. Depinde și tactica aleasă. Dar Tadic și Milinkovic-Savic ar trebui să-i îndrume pe cei fără experiență.

Apreciez fiecare jucător în parte. Am observat încă de la meciul tur că România e o echipă bine închegată, bine organizată, şi sunt sigur că şi mâine vor face un meci bun. Eu mă feresc să fac referiri la jucătorii altor echipe şi nu pot spune pe cine am remarcat. Bineînţeles că nu este finala grupei acest meci, echipa va face toate eforturile să fie un joc cât mai echilibrat„, a spus Krstajic în cadrul unei conferințe de presă.

Serbia nu se va putea baza pe Alexandar Kolarov şi Nemanja Matic, ambii accidentaţi.

În victoria cu 2-0 din Muntenegru, echipa Serbiei a fost: Dmitrovic – Rukavina, Milenkovic, Veljkovic, Rodic – Maksimovic, Lukic (Jovicic 72′) – Gacinovic (Milinkovic-Savic 79′), Tadic, Zivkovic – Mitrovic (Radonjic 90+3′).

Aleksandar Mitrovic (24 de ani) este pericolul numărul 1 pentru apărarea României. Atacantul lui Fulham are 4 goluri în ultimele două partide din Liga Națiunilor. La Belgrad, Mitrovic a reușit o dublă împotriva ‘tricolorilor’.