Segărceanu nu e surprins de eșecul Mihaelei Buzărnescu! “În Fed Cup trebuie să dai ceva mai mult”

Franța și România sunt la egalitate, 1-1, după prima zi din semifinalele Fed Cup. Liderii din fiecare echipă, Caroline Garcia și Simona Halep, și-au câștigat meciurile. În mod surprinzător, căpitanul nejucător al României, Florin Segărceanu, a recunoscut că nu miza pe o victorie a Mihaelei Buzărnescu. 

După ce a fost învinsă de către Caroline Garcia, scor 3-6, 3-6, Mihaela Buzărnescu are șanse mici să mai joace mâine. Irina Begu ar putea să o înfrunte pe Kristina Mladenovic în al patrulea meci de simplu.

Buzărnescu (30 de ani) are un sezon modest, cu 3 victorii și 12 înfrângeri în circuitul WTA.

Este un rezultat normal. Jucătoarele numărul 1 și-au făcut treaba. Simona a avut un meci plin de emoție, mai ales cu atmosfera din sală. Dar a făcut un meci bun, a putut să controleze jocul și a câștigat relativ ușor. Pentru al doilea meci am fi vrut mai mult, dar Garcia a făcut un joc bun. Este o fostă jucătoare de Top 10, cu multe meciuri câștigate în Fed Cup. Mihaela n-a făcut un meci rău, a jucat mai bine decât în alte dăți, dar în Fed Cup nu este suficient. Aici trebuie să dai ceva mai mult. Din păcate, n-a fost să fie. Nu este un rezultat care să mă surprindă foarte tare.

Ne pregătim pentru ziua de mâine. Vedem cum începem primul meci, apoi vedem ce tactică vom aborda. Nu este ușor, este o semifinală de Fed Cup. Împreună vom discuta, vom analiza și vom lua o decizie. Sigur că există posibilitatea ca o jucătoare să evolueze atât la simplu, cât și la dublu. Mă aștept ca Benneteau să facă o schimbare mâine, să o introducă pe (Alize) Cornet.

Aveam informații că o să fie multă lume, dar sincer nu mă așteptam. Pe lângă zona galeriei organizate, au fost mulți alți spectatori români. Atmosfera a fost incredibilă, eram mult peste ei din punctul de vedere al încurajărilor. Le mulțumim foarte mult“, a spus Florin Segărceanu la DigiSport.

Deși pot apărea schimbări în privința jucătoarelor alese, duminică sunt programate, de la ora 14:00, următoarele meciuri:

Caroline Garcia – Simona Halep;

Kristina Mladenovic – Mihaela Buzărnescu;

Caroline Garcia/Kristina Mladenovic – Irina Begu/Monica Niculescu. 

Spynews.ro