Echipa României e gata de marele meci cu Cehia, din Fed Cup!

Florin Segărceanu spune că absența Kvitovei este un avantaj pentru fetele noastre, dar căpitanul nejucător al României vede un duel echilibrat la Ostrava.

„Am văzut echipa Cehiei şi Kvitova nu face parte din lot. Sigur este puţin mai uşor, probabil ea este cea mai în formă jucătoare, cu un turneu câştigat şi o finală de Grand Slam. Pentru noi miniunea rămâne aceeaşi, pentru că pentru a câştiga acest meci trebuia să o învingem pe Kvitova sau pe oricine altcineva.

Avem nevoie de trei puncte, cum le facem, nu ştim. Calculul hârtiei arată că din punct de vedere al clasamentului stăm bine, Simona este numărul 3, Pliskova, 5, Mihaela este 28 şi Krejcikova este 30 şi ceva, deci din punctul ăsta de vedere partida este echilibrată. Mai contează că jucăm în deplasare şi contează foarte mult publicul şi acesta va fi un atu de partea lor.

Într-o astfel de întâlnire contează întotdeauna locul unde joci şi suprafaţa. Acest lucru va fi pentru noi un moment în care să vedem cum ne adaptăm. Uneori e mai bine că pleci cu şansa a doua, nu ai atâta presiune pe tine. Uneori e mai bine că joci în deplasare. Poate pentru ele va fi mai stresant, sper ca totul să iasă bine”, a spus Segărceanu.

Deși Irina Begu și Monica Niculescu s-au impus în Thailanda, Segărceanu are semne de întrebare în privința formulei ideale pentru meciul de dublu.

„Mă bucur foarte mult de acest rezultat şi de faptul că avem mai multe variante pentru dublu. Nu doar Monica-Irina, Mihaela e foarte bună jucătoare de dublu, stăm bine din acest punct de vedere. Sunt norocos pentru că am un lot foarte bun, mă bucur că toate fetele sunt bine. Avem mai multe variante de dublu, chiar şi de simplu”.