Se poate și fără bani mulți! Dan Alexa: “Avem cel mai mic buget”

Dan Alexa

ASU Poli Timișoara, echipa pregătită de Dan Alexa a remizat în ultima etapa din Liga 2 în deplasare cu Unirea Slobozia, scor, 0-0.

În urma rezultatului de egalitate de la Slobozia, ASU Poli Timișoara a urcat pe locul 2 în clasament și se află la 3 puncte distanță de liderul FC U Craiova.

Dan Alexa a dezvăluit că echipa sa are cel mai mic buget din eșalonul secund.

”Avem cel mai mic buget. Presiunea foarte mare e pe cluburile care investesc milioane în acest moment. Mi se pare de neconceput să investești milioane și să nu prinzi play-off-ul. E Petrolul, Universitatea Cluj, Craiova, care au un buget foarte mare. Noi avem un buget mic, dar corect. Avem șansa că sunt mulți jucători stabiliți în Timișoara, care au venit pe salarii mici. Plătim 21.000 de euro, jucători, plus staff, net. 30 de oameni. Se poate demonstra” a declarat Dan Alexa pentru Look Sport.

“Chirugul” spune că vine cu bani de acasă pentru a-i motiva pe jucători și le oferă elevilor săi sub formă de primă de joc.

”Conducătorii care investesc foarte mult spun că dăm «bani negri». Nu dăm niciun «bani negru», că nu există așa ceva. Că spun la un meci: «Astăzi jucați pe 100 de euro în plus, de la mine, Dan Alexa» sau un om care iubește echipa zice. Ca prime de joc.

ASUPoli1

Singurii jucători care și-au luat ceva la semnătură au fost cei care au venit în iarna asta. Dar să nu vă imaginați că și-au luat sume mari. Asta, că altfel nu puteai să-i iei. Am negociat cu un jucător între noi și Viitorul Târgu Jiu. 

ASUPoli

Diferența de ofertă era de patru ori mai mare, pentru Viitorul. Eu i-am spus «Du-te, băi băiatule!». Era imposibil. Dacă vom reuși lucrul (n.r. – promovarea), acesta va fi o lecție pentru toată lumea. Primele erau undeva la 600 de lei, de jucător, acum sunt 900, la victorie. La egal e 450 de lei. Sigur, avem niște facilități. Politehnica ne facilitează infrastructura, cu terenurile de antrenament, deplasările cu autocarul (n.r. – ultima deplasare, la Slobozia, s-a făcut cu avionul și autocarul).

ASUPoliTimisoara

Cel mai normal este să te pricepi la fotbal. Proiectul l-au făcut suporterii și este foarte mult voluntariat. Este și foarte multă pasiune”, a spus Dan Alexa.

Următoare etapă, ASU Poli Timișoara primește vizita celor de la Metaloglobus, marți 7 martie de la ora 13:00.

Citește și VIDEO | Fotbalul se joacă pentru suporteri! Ce surpriză le-au pregătit susținătorii celor de la ASU Poli Timișoara la Slobozia